دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری
سرخط خبرها

اربعین بهترین بستر نظم دهی به منطقه

  • کد خبر: ۱۸۳۲۱۵
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
اربعین بهترین بستر نظم دهی به منطقه
علی سروش - عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علی سروش
خبرنگار علی سروش

پیاده روی اربعین، کنگره عظیم آزادی خواهان جهان است که هر ساله اثرگذارتر از سال‌های قبل برگزار می‌شود. این پیاده روی منحصر به شیعیان و عراقی‌ها هم نیست و هر ساله ملیت‌ها و فرهنگ‌های مختلفی در آن حضور پیدا می‌کنند. این آیین شیعی مانند سایر آیین و مناسک شیعی علاوه بر ظرفیت‌های معنوی، ظرفیت‌های اجتماعی سیاسی خاص خودش را هم دارد که حتما باید به این ظرفیت‌ها توجه شود؛ وگرنه به جای اینکه تأثیرات مثبت سیاسی اجتماعی داشته باشد، تبدیل به ضد خود و تأثیرات منفی خواهد شد.

این آیین نه تنها بُعد منطقه‌ای بلکه بُعد جهانی پیدا کرده است و هر ساله بر ابعاد آن افزوده می‌شود. در شرایط بین المللی کنونی، پیاده روی اربعین می‌تواند کارکرد بسیار مهمی در سطح منطقه‌ای و جهانی داشته باشد. چرا که در شرایط فعلی نظم جهانی، نظم آمریکایی فرسوده شده و نظم‌های جدید در حال شکل گیری هستند و اقتضای این دوران، شکل گیری نظم‌های جدید به واسطه شکل گیری بلوک‌های جدید قدرت و شکل گیری ائتلاف‌های جدید است.

در همین چهارچوب اگر بخواهیم اربعین را مطالعه بکنیم، در واقع اربعین بهترین بستر نظم دهی به منطقه غرب آسیا ست؛ چراکه لازمه شکل گیری هر نظم و ائتلاف جدید آشنایی، همدلی و نزدیکی ملت‌ها و دولت هاست و اربعین به بهترین نحو و در یک چهارچوب جهت دهی شده این بستر را فراهم کرده که ملت‌های مختلف از اقصی نقاط منطقه و حتی دنیا در آن جمع می‌شوند و به راحتی با هم ارتباط می‌گیرند، همزیستی و گفتگو می‌کنند و نه تنها با هم آشنا می‌شوند، بلکه به هم نزدیک‌تر می‌شوند و این مهم‌ترین و لازم‌ترین مقدمه شکل گیری ائتلاف‌ها و همکاری‌های جدید است؛ بنابراین اربعین در نظم آینده منطقه حتما تأثیر راهبردی خودش را خواهد گذاشت؛ البته لازم است به نکاتی در تقویت این جریان توجه شود.

ملاحظه اول اینکه این جریان یک جریان کاملا مذهبی و معنوی است، نباید با مداخلات سیاسی و دولتی آن را از مسیر خودش خارج کرد؛ البته تسهیلگری‌های لازم برای حضور گسترده‌تر و فراگیرتر زائران از ملیت‌ها و فرهنگ‌های دیگر باید صورت بگیرد. ملاحظه دوم اینکه خیلی لازم است که فضای نخبگانی این پدیده تقویت شود.

لازمه شکل گیری آن ائتلاف‌ها و همکاری ها، این است که فراتر از عموم مردم، نخبگان از جمله در حوزه‌های علمی، اجتماعی، هنری، حتی نظامی و امنیتی و حوزه‌های دیگر بتوانند در این بستر حضور پیدا کرده و از برکات این پدیده استفاده کنند؛ و ملاحظه آخر، بازنمایی رسانه‌ای این پدیده است که در این پدیده هزاران سوژه عالی که ظرفیت تقویت کننده همکاری ها، ائتلا ف‌ها و اتحاد‌ها را دارند، رقم می‌خورد.

به هرحال مهم است که این پدیده و اتفاقات میمون، این همدلی و همکاری ها، به صورت مناسب حداقل در سطح منطقه بازنمایی رسانه‌ای شود که اگر این اتفاق صورت بگیرد، پدیده اربعین هرساله ما را یک گام به نظم جدید منطقه که یک نظم مبتنی بر همکاری‌های ملت‌ها و مذاهب منطقه، با هدف تحقق منافع مردم منطقه است، کمک و یاری خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->